T’expliquem com funciona una casa d’empenyorament

La passada crisi econòmica va disparar la facturació d’un model de negoci que molts creien condemnat a l’oblit. Per desgràcia, moltes famílies es van veure obligades a recórrer a aquestes entitats buscant la liquiditat immediata que els permetés afrontar les despeses del dia a dia. Avui i més arran de la situació que està provocant el CORAVID 19, t’expliquem com funciona una casa d’empenyorament.

Què són les cases d’empenyorament?

Comencem per la definició. Les cases d’empenyorament són entitats privades on el model de negoci de les quals es basa a prestar diners de manera immediata als seus clients a través del que es coneix com un préstec amb penyora.

Un préstec amb penyora és un préstec on la garantia del qual és un bé amb valor. Per exemple, una joia, un rellotge d’or, antiguitats, un aparell electrònic, un automòbil i fins i tot un local o un habitatge. Actualment són molt populars com a garantia els telèfons intel·ligents, les tauletes, els ordinadors i els ebooks.

Moltes cases d’empenyorament s’han especialitzat en un tipus concret de bé. Per exemple, les cases on sol accepten com a garantia or o en les quals només empenyoren antiguitats. En el cas de Second Company l’empenyorament és generalista i acceptem qualsevol classe de producte.

Com funciona una casa d’empenyorament?

El funcionament de les cases d’empenyorament és bastant senzill. Qualsevol persona que acrediti ser major d’edat pot acudir a una d’elles i presentar el bé que desitja empenyorar. Un responsable valorarà l’estat del mateix per a determinar quin és el seu valor i, en funció d’aquest, així serà la quantia del préstec que oferirà.

Són dos els factors que més influeixen en la valoració del bé:

L’estat general d’aquest. Comprovaran el seu estat físic, si li falten peces i si funciona correctament. Això últim és fonamental per si han de fer una futura venda d’aquest.

La demanda del producte. Els productes que es venen de pressa es valoren més que els que són més difícils de col·locar en el mercat, d’aquí l’auge dels aparells electrònics.

La casa d’empenyorament haurà d’informar el seu possible client de totes les condicions del préstec: quin serà el seu tipus d’interès, quin la comissió de resguard, la forma i les dates de pagament, quines seran les condicions que s’han de donar perquè pugui recuperar el seu bé o sota quines condicions ho perdrà per sempre.

Si finalment totes dues parts es posen d’acord, se signarà un contracte en el qual tot quedarà per escrit. En absència de contratemps, una operació d’aquest tipus es tanca en molt poc temps, per la qual cosa una persona que necessita diners amb urgència ho pot aconseguir sense paperassa ni excessius tràmits burocràtics en tot just una hora.

Haig de fiar-me d’una casa d’empenyorament?

És a dir, les cases d’obstinació ofereixen préstecs rapidíssims i confidencials a persones amb necessitat d’efectiu a molt curt termini. En cas d’impagament, l’entitat es queda amb el bé i el revèn, per la qual cosa en tot moment té garantida la recuperació del préstec, d’aquesta manera el sol·licitant del préstec queda sense l’objecte de valor empenyorat però també queda lliure de responsabilitat davant del préstec i el prestatari.

Per tant, estem davant un tipus de negoci amb molts anys d’història i que es troba perfectament regulat per la legislació vigent, per la qual cosa no hi ha motius per a desconfiar. Des de Second Company donem total garantia, on el client queda emparat per les lleis vigents de préstec amb empenyorament.

Política de cookiesPolítica de cookiesPolítica de cookiesPolítica de cookiesPolítica de cookiesPolítica de cookiesPolítica de cookies

Política de privacitatPolítica de privacitatPolítica de privacitatPolítica de privacitatPolítica de privacitat

Termes i condicionsTermes i condicionsTermes i condicionsTermes i condicions