La segona mà i el medi ambient

Hi ha diverses raons per visitar una botiga d’articles de segona mà. Hi podem anar per trobar gangues, per desfer-nos d’aquelles coses que ja no volem però que encara poden ser útils a algú altre, perquè ens interessen els objectes vintage… Però n’hi ha una que destaca pel fet que no només ens beneficia com a individus sinó que té un impacte fortament positiu per a tot el planeta: quan comprem un objecte de segona mà estem contribuint a el medi ambient amb una reducció de la nostra petjada ecològica i, per tant, a fer disminuir l’escalfament global i l’esgotament dels recursos naturals.

Impacte en el medi ambient:

Per a la producció de cada producte nou que comprem ha estat necessari que s’extreguin les matèries primeres que es faran servir per fabricar-lo, després aquestes matèries primeres s’han hagut de transportar fins al lloc on es transformen en el producte final, i d’allà fins a la botiga on l’adquirim. Si, quan ens cal un producte qualsevol, en comptes de comprar-lo nou l’anem a buscar a la botiga de segona mà, estarem estalviant tant el procés d’extracció dels materials com l’emissió de gasos contaminants i d’altres tipus de contaminació que suposen el transport i el procés de fabricació.

Un estudi fet analitzant les dades de vuit establiments de venda d’articles de segona mà d’arreu d’Europa i l’Àfrica va arribar a la conclusió que aquests vuit mercats de segona mà havien contribuït a l’estalvi, l’any 2016, de 16,3 milions de tones de diòxid de carboni (CO2), cosa que equival a la quantitat de CO2 que emet tot el trànsit de la ciutat de París durant sis anys, o al CO2 que s’emet fabricant 66 milions de sofàs. És un impacte, doncs, gens menyspreable que ens ha de fer pensar en els nostres hàbits de consum i els impactes que te en el medi ambient.

Cada cop són més les persones que, des d’una posició de consciència ecològica, es proposen de reutilitzar tant com poden en comptes d’adquirir productes nous. I és que, si a la certesa que estem contribuint activament a revertir la situació d’emergència climàtica hi afegim el fet que estem aconseguint productes totalment funcionals i totalment vigents a preus molt reduïts, sembla que la decisió es pren tota sola!

A Second Company trobaràs la segona oprtunitat que busques!

Política de cookiesPolítica de cookiesPolítica de cookiesPolítica de cookiesPolítica de cookiesPolítica de cookiesPolítica de cookies

Política de privacitatPolítica de privacitatPolítica de privacitatPolítica de privacitatPolítica de privacitat

Termes i condicionsTermes i condicionsTermes i condicionsTermes i condicions